Pretekli konec tedna se je v Izoli v organizaciji JK Olimpic odvijala regata Zlato sidro za razrede optimist, evropa, FJ in fireball.

Med optimisti, 55 se jih je zbralo iz Slovenije, Italije in Hrvaške, na štartu je bila celo romunska jadralka, so v absolutni konkurenci slavili Mara Turin (JK Izola), Rok Verderber (JK Pirat) in Liam Orel (JK Jadro). Med deklicami je bila v konkurenci 20 jadralk najboljša skupna zmagovalka Mara Turin pred romunsko jadralko Ebru Bolat ter Tjašo Milivojevič iz JK Jadro. Med kadetinjami je v konkurenci desetih jadralk slavila Italijanka Gaja Pela pred Špelo Hajdinjak (JK Olimpic) in hrvaško jadralko Lucijo Škopac. Med dečki je bil v konkurenci 36 mladih jadralcev najboljši Rok Verderber, drugi je bil Liam Orel in tretji Klemen Semelbauer (JK Pirat). V kadetski konkurenci je nastopilo 16 jadralcev, zmagal je Janez Zabukovec (JK Jadro) pred Martinom Frasom (JK Izola) in Davorjem Stanišičem (ŠD Piran).

V razredu FJ je nastopilo osem posadk. Najbolje sta se uvrstila Rok in Marko Volk, na drugo mesto sta prijadrala Igor Jerkič in Gregor Perhavec ter na tretje Gregor Šašel ter Ana Kosi.

V razredu fireball – Portorož bo letos septembra gostil njihovo evropsko in svetovno prvenstvo – je nastopilo 11 posadk. Zmagala sta Mitja Hrvatin in Željko Ivaninšič, druga sta bila Miha Kavčič in Damjan Bertuk ter tretja Gregor Franič in B. Pavlin-R. Leskovec.

Vir: http://www.jadralna-zveza.si; Foto: http://www.jk-olimpic.si