Na svetovnem prvenstvu v jadralnem razredu optmist je Mara Turin osvojila bronasto odličje v konkurenci deklet, v skupnem seštevku pa bila odlična 11. Ostali Slovenci so se prav tako odlično odrezali.

V Buenos Airesu v Argentini se je v preteklih dneh odvijalo svetovno prvenstvo za najmnožičnejši mladinski tekmovalni razred optimist, ki se ga je udeležila tudi slovenska reprezentanca. Mara Turin, dvokratna evropska prvakinja v tem razredu, je zopet pokazala, da je ena izmed najboljših jadralk sveta in osvojila bronasto odličje v konkurenci deklet, v skupnem seštevku pa končala na odličnem 11. mestu. Dobro so se odrezali tudi ostali slovenski predstavniki - Rok Verderber je svetovno prvenstvo končal na 28. mestu, Klemen Semelbauer na 43., Matej Planinšič na 56. in Nicolo Kravanja na 127. mestu.

V Argentini so vladali izredno težki jadralni pogoji z močnim tokom in posledično, za Slovence, nenavadnim valom. V prvih treh dneh je svoje znanje odlično izkoristila predvsem Mara Turin, ki je v šestih odjadranih plovih kar štirikrat bila najboljša ter v finalna jadranja odšla z najboljšega izhodiščnega položaja, odlično pa so jadrali tudi ostali varovanci reprezentančnega trenerja Siniše Hrvatina, ki so v danih pogojih znali izkoristiti svoje, s trdim delom pridobljeno, znanje. V drugem delu tekmovanja pa je organizatorjem, kot tudi tekmovalcem, zagodlo vreme, ki se je v četrtem dnevu flotnega jadranja precej okrepilo, v naslednjem pa bilo celo premočno. Zadnji dan pa je bilo zopet malo vetra in je organizator uspel izpeljati le en plov. Skupni izkupiček odjadranih plovov je tako 6 kvalifikacijskih in trije finalni, skupaj 9 plovov.