Quadrofoil je električno osebno vodno plovilo (PWC) namenjeno prevozu dveh oseb, ki zagotavlja trenutno najbolj ekonomičen in najbolj energetsko učinkovit ter okolju prijazen način prevoza po vodi.

Zaradi podvodnih kril in patentiranega krmilnega sistema plovilo zagotavlja popolnoma novo in razburljivo izkušnjo, ki daje uporabnikom občutek letenja. Plovilo deluje tiho in ne proizvaja nobenih valov ali emisij, zaradi česar je primerno za jezera, reke, morja, kot tudi za zaščitena ekološka območja, kjer je večini plovil gnanih z motorji z notranjim izgorevanjem plovba prepovedana ali omejena. Na kratko povedano, plovilo Quadrofoil lahko pluje povsod kjer je minimalna vodna globina vsaj 1m. Razvije lahko hitrosti do 40 km/h (21 vozlov) in ima domet do 100 km (54 milj). Čas polnjenja baterij je manj kot 2 uri.

Quadrofoil je sedaj pripravljen za proizvodnjo in je na voljo od oktobra 2014 vsem strankam po celem svetu. Prva unikatna omejena serija bo dobavljiva že od marca 2015 po načelu kdor prvi pride, prvi melje. Kupi se ga lahko po sistemu prednaročil na www.quadrofoil.com.

ZELENA TEHNOLOGIJA IN LASTNOSTI

Quadrofoil je popolnoma okolju prijazno plovilo zaradi posebej razvitega električnega pogona in patentiranega krmilnega sistema podvodnih kril razvitih posebej za Quadrofoil. Tehnologija podvodnih kril omogoča, da se pri hitrosti 12km/h (6 vozlov) dvigne plovilo nad vodno gladino s čemer se močno zmanjša vodni upor. Posledično se zato vozi z nekajkrat večjo učinkovitostjo od katerega koli drugega plovila na tržišču. Zaradi vzgona, ki dvigne plovilo nad vodno gladino, lahko Quadrofoil potuje z najmanjšim vodnim uporom kar posledično povzroči manjšo porabo električne energije. Obratovalni stroški takšne vožnje so 1 EUR/h in povrhu še nizki stroški vzdrževanja uvrščajo Quadrofoil med plovila, ki so najbolj prijazna uporabnikovi denarnici.

NEPOZABNA IN VARNA IZKUŠNJA

Sama vožnja je izredno preprosta in varna za kar je poskrbljeno s patentiranim krmilnim sistemom. Tehnologija krmiljenja deluje tudi kot sistem stabilizacije in naredi plovilo odzivno pri zavijanju in preprečuje zdrse. Quadrofoil je zasnovan tako, da je skoraj nepotopljiv zaradi neprodušno izdelanega zgornjega dela plovila in hidrodinamike podvodnih kril, ki avtomatsko uravnajo in stabilizirajo plovilo. Pri hitrosti višjih od 12 km/h se Quadrofoil dvigne in leti nad vodno gladino, njegovi ergonomsko oblikovani in mehki sedeži zagotavljajo uporabniku najvišji nivo udobja.

O PODJETJU

Quadrofoil d.o.o. je visoko tehnološko razvojno podjetje z ekipo usposobljenih inženirjev, navtičnih navdušencev in vizionarjev, ki so prvi na svetu razvili in izdelali 100% električno in predvsem okolju prijazno osebno vodno plovilo.

Prednaročila v oktobru!

Quadrofoil je na voljo za prednaročila v mesecu oktobru 2014 po 15,000 EUR za Q2A Electric model in po 22,500 EUR za Q2S Electric Limited Edition. Informacije o postopku naročila, proizvodnji, rezervaciji in dobavnih rokih so na spletni strani www.quadrofoil.com.