Posadka jadrnice Renault Captur, ki pluje na regati Barcelna World Race je imela zelo naporno noč. Plula sta mimo rta Horna v nemogočih pogojih. Veter je presegal hitrosti 50 vozlov in morje je bilo podivjano.

Noč je bila neverjetna. Oba skipperja na jadrnici, Nemec Jörg Riechers in Francoz Sébastien Audigane, sta se morala celo noč boriti z neusmiljenim vremenom in visokimi valovi. Plovba okrog zloglasnega rta Horna je naporna že v lepem vremenu. Topli in hladni morski in zračni tokovi, ki se mešajo na tem področju morje močno razburkajo. Ko vetrovi pobesnijo in pihajo s hitrostmi do 50 vozlov in več pa je plovba okrog rta izjemno nevarna. Če zraven prištejemo še dejstvo, da sta plula ponoči, je olajšanje po uspešno obplutem rtu še toliko večje.

Sedaj sta se že obrnila proti severovzhodu in plujeta proti Flaklandskim otokom. Vetrovi so padli in plujeta v konstantnem jugozahodnem vetru, ki piha s hitrostjo 25 vozlov. Hitrost plovbe znaša okrog 12 vozlov.

Najhitrejša posadka Cheminées Poujoulat je že preplula ekvator in pluje v severovzhodnih vetrovih, ki pihajo s hitrostjo med 15 in 18 vozlov. Njuna hitrost plovbe znaša med 10 in 11 vozli. Oba skipperja sta si že malo oddahnila. Do cilja ju loči le še 2700 nmi, pred drugouvrščeno ekipo Neutrogena pa imata 1500 nmi prednosti.

Neutrogena in GAES Centros Auditivos trenutno plujeta v dobrih vremenskih pogojih, na sever, proti ekvatorju. Veter se je danes nekoliko okrepil in piha s 13 vozli. Razlika med posadkama je približno 180 nmi. Na severno poloblo bosta verjetno priplula 15.3.

We Are Water in One Planet, One Ocean plujeta v razmaku 50 nmi, za vodilno posadko zaostajata 3000 nmi. Posadka Spirit of Hungary pluje še vedno v področju z nizkim zračnim pritiskom. Jadralca dosegata hitrost plovbe okrog 14-15 vozlov. Do zloglasnega rta Horna ju loči še tri dni plovbe. Sedaj sta že pričela opazovati, kakšno vreme lahko pričakujeta v bližini rta.  Zaenkrat kaže da bosta imela lepo vreme in bo plovba lažje kot je bila za posadko Renault Captur.