Horizon 440 je bow cruiser. Si predstavljate kaj je to?

Podjetje Four Winns je trgu predstavilo novo kategorijo plovil imenovano bow cruiser. Podobno ime smo že srečali pri manjših plovili in sicer bow rider. To so plovila z odprtim premcem in prostorom za udobno namestitvijo dveh ali več potnikov. Nov razred plovil bow cruiser, pa so plovila, ki so namenjena križarjenju in imajo na premcu odprt prostor s sedežno garnituro na kateri lahko uživamo med plovbo ali na sidru. Four Winns je oblikoval plovilo z inovativno rešitvijo za plovila namenjena križarjenjem. Trdijo, da bo rešitev zadovoljila tudi najbolj zahtevne kupce in razveselila vse člane posadke.

»Izzvali smo obliko klasičnega 43 čevljev dolgega plovila za križarjenje. Želeli smo najti nove rešitve za več uporabnega prostora na jahti. Na premcu plovila je običajno zelo malo uporabnega prostora. Ta del je postal izziv za inovacijo. Rezultat je plovilo z odprtim premcem, pri čemer se ni potrebno odpovedati prostoru v kabini.«, je povedal podpredsednik podjetja Engineering and Design Rec Boat Holdings, Christophe Lavigne.

Ogled plovila Horizon 440 moramo začeti na premcu. Je dovolj velik, da je na njem lahko cela nogometna ekipa naših otrok. Ima veliko prostora za shranjevanje, držala za kozarce, vgrajen hladilnik, veliko sedežno garnituro. Če želite uživati v senci, lahko namestite velik senčnik, avdio sistem pa po poskrbel za glasbo in premec bo postal pravi prostor za zabavo.

Kokpit plovila je oblikovan podobno, kot smo vajeni pri modelih Vista. Je zelo prostoren. Sedežna garnitura na krmi nudi obilico prostora za obedovanje ali druženje. Hladilnik, ledomat in umivalnik so na dosegu roke. Krma je pravi odprti bivalni prostor z žarom, prostorom za sončenjem in dostopom do morja preko velike kopalne ploščadi. Če nameravate pluti v vročih klimatskih pasovih, vam lahko vgradijo klimatsko napravo, ki vas bo hladila tudi na krmi. Plovilo je opremljeno z IPS sistemom ter nudi natančno upravljanje s plovilom. Kapitanu je namenjen dvojni električno nastavljiv sedež.

Notranjost plovila je prostorna in luksuzno opremljena. Kopalnica ima ločeno tuš kabino. V salonu je velika sedežna garnitura in nad njo 40'' LCD TV. Dvojna postelja je v sklopu salona na njegovi desni strani. Lastniška kabina ima dvojno posteljo, ki je delno ločena zaradi sedežne garniture na krovu.

Horizon 440 bow cruiser ima vgrajena po dva Volvo Penta motorja z 500 ali 600 KM, ki poskrbita za hitro križarjenje. Cena plovila s standardno opremo in šibkejšo različico motorjev se prične pri okroglih 600.000 EUR. Močnejša različica pa se prične pri 640.000 EUR.

Fotogalerija: Horizon 440

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse: 13.3 m
Širina:  4.07 m
Rezervoar za gorivo: 1,130 l
Ugrez:  112 cm
Št. oseb: 16 CE
Teža: 12,700 kg
Višina nad vodno linijo: 3.86 m
Rezervoar za vodo: 321
Rezervoar za fekalije:
Generator: 8 kW (220 V)
Nosilnost hidravlične kopalne ploščadi: 454 kg
Motorji: 2 kom Volvo Penta 500 ali 600 KM

Več informacij pri zastopniku, podjetju AS Boats, Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija, t: +386 2 608 41 41, e: info@as-boats.si, www.as-boats.si