12. marca se je v Miamiju zaključil šestdnevni Bacardi Miami Sailing Week, na katerem je nastopilo 164 jadrnic v razredih Zvezda, J70, Viper 640, VX One in M32.

V ekipi italijanske jadrnice J70 Calvi Network lastnika in krmarja Carla Alberinija na mestu taktika z uspešnimi nastopi nadaljuje član JK Pirat Branko Brčin, ki je zmagi na nedavnem Quantum Key West Racing Weeku dodal še en lep uspeh, tretje mesto v floti 46 monotipnih jadrnic tega vse bolj priljubljenega razreda. V ekipi je jadral še en slovenski jadralec, Karlo Hmeljak.

Trije regatni dnevi so jadralcem razreda J70 ponudili različne jadralne pogoje. Prvi dan je bilo vetra več, do 13 vozlov, in ekipa Calvi Network ga je odlično izkoristila ter zaključila v vodstvu. Dobro so se znašli tudi drugi dan, ko je bilo vetra komaj za vzorec, do pet vozlov, in vodilni položaj le še utrdili. Žal pa je bil prav na zaključni dan regate veter močno spremenljiv in sredi predzadnje regate obrnil kar za 40 stopinj. Brankova ekipa se je znašla na napačni strani regatnega polja in končala močno zadaj, na 17. mestu. Zmaga v zadnji regati ni bila dovolj, da bi Calvi Network (30 točk) slavil tudi v skupnem seštevku. Prvo mesto so tako morali prepustiti brazilski posadki Bruschetta (27 točk), na drugo mesto se je uvrstila mehiška Flojito Y Cooperando (29 točk).

Pred regato v Miamiju so na Calviju zamenjali jambor in jadra, tako da so dneve pred regato, sicer namenjene treningu, izkoristili za testiranje novih nastavitev.

Branko Brčin: »Kar smo na regati želeli preveriti glede nove opreme, smo uspešno izpeljali in vse je šlo dobro. Tudi kjer smo pričakovali težave, jih ni bilo, tako da sem zadovoljen. Žal pa sem slabo ocenil vetrni zasuk v eni regati, kar nas je stalo zmage. Vseeno moramo biti zadovoljni, stopničke so odličen rezultat.«

Naslednja regata posadke Calvi Network je druga regata tega razreda v Evropi (prvo bodo spustili, ker je jadrnica na poti iz Miamija), 25. in 26. aprila v San Remu.

Fotografija: Bacardi Miami Sailing Week