V petek 25.3.2016 je posadka jadrnice "Ma" preko radijske postaje poklicala na pomoč. Lesena jadrnica, ki je bila na poti na remont, se je poškodovala in vanjo je začela vdirati voda.

Ker se je pričela potapljati, sta jo člana posadke zapustila v pomožnem čolnu. V akcijo reševanja se je vključila Luška kapitanija Šibenik in Pomorska policija iz Zadra. Policijsko plovilo je nemudoma izplulo na lokacijo nesreče. Po krajšem iskanju so brodolomca našli v pomožnem čolnu. Bila sta približno 2nmi jugovzhodno od otoka Žirje. Skipperja M-Š in članico posadke so prekrcali na policijsko plovilo. Oba sta hrvaška državljana in sta nezgodo preživela brez poškodb.

Jadrnica z imenom "Ma" je potonila med 0,5 in 2 nmi jugovzhodno od otoka Žirje na globinah med 80 in 100m. Ker razbitina ne ogroža plovnega prometa, ni bilo potrebno izvesti nujnega dviga razbitine.

Skipper je z jadrnico izplul iz Biograda in jo je hotel prepeljati v Primošten, kjer naj bi izvedli remont plovila. Zakaj je pričela voda vdirati plovilo, ni bilo možno ugotoviti. V času nesreče so bili vremenski pogoji ugodni in niso bili razlog za vdor vode v plovilo.

Vir: MMPI; slika je simbolična