V francoskem mestecu Cavalaire-sur-Mer se je danes zaključila druga regata letošnje serije regat Eurocup prehodnega mladinskega jadralnega razreda 29er, ki sta se je udeležila tudi slovenska jadralca iz Jahtnega kluba Portorož.

Perspektivno posadko sestavljata Rok Verderber, ki je septembra 2015 na svetovnem prvenstvu razreda optimist osvojil naslov svetovnega prvaka, potem pa jeseni s klubskim kolegom Klemenom Semelbauerjem začel s treningi v razredu 29er. Svoj krstni nastop v tem razredu pa sta 14 in 15-letna jadralca opravila pred dobrim mesecem na prvi regati serije Eurocup v Španiji.

V štirih dneh so mlade jadralke in jadralci odjadrali 10 plovov. V konkurenci 101 posadk sta se Rok Verderber in Klemen Semelbauer odlično znašla. Po nekaj nerodnostih sta z odliko opravila nastop na svoji tretji regati v razredu 29er, ki si jo bosta zapomnila tudi po treh zmagah v posameznih plovih (5., 1., (24.), 11., 1., 2., 1., (24.), 4., 20.). Odlično jadranje ju je na koncu pripeljalo do mesta tik pod odrom za zmagovalce, njuno četrto mesto pa je potrditev dosedanjega dobrega dela in odlična motivacija za naprej.

Vir: JZS.si;  foto: arhiv R.V.&K.S.