Na Majorki se je z današnjim dnem za večino jadralcev zaključila regata za pokal Princese Sofije, najboljših deset v posameznem razredu pa čaka še jutrišnje zadnje dejanje. Od šestih slovenskih predstavnikov bomo jutri v regati za medalje navijali za Tino Mrak in Veroniko Macarol v razredu 470, drugi Slovenci pa so z današnjima dvema plovoma zaključili tokratno 47. izdajo tradicionalne regate.

V razredu 470 so jadralke odjadrale še dva plova, skupaj deset. Tina Mrak in Veronika Macarol sta z današnjim drugim in šestim mestom pred jutrišnjo regato za medalje na šestem mestu (47 točk). V vodstvu sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (36 točk), na drugem mestu z enakim številom točk sta Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter (36 točk), tretji pa Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes Van Veen (40 točk).

Za Vasilija Žbogarja, ki se je vse dni boril z utrujenostjo, se je teden jadranja zaključil z današnjima plovoma, v katerih je zabeležil še 10. in 17. mesto in regato na Majorki končuje na končnem 17. mestu. Na vrhu razvrstitve pred jutrišnjim zaključkom je Novozelandec Josh Junior (41 točk), na drugem mestu je Finec Tapio Nirkko (60 točk), tretji pa Avstralec Jake Lilley (66 točk), Britanec Giles Scott (70 točk) pa je po današnjem dnevu zdrsnil na četrto mesto.

V razredu laser in laser radial so jadralci in jadralke prav tako odjadrali po dva plova, skupaj deset. V razredu laser je Žan Luka Zelko v zlati skupini zabeležil še 26. in 38. mesto in regato končuje na 46. mestu. Nik Pletikos je s 17. In 16. mestom v zadnjih dveh plovih srebrne skupine končal na skupnem 70. mestu. Na prvem mestu pred jutrišnjo regato za medalje je Novozelandec Andrew Maloney (37 točk), na drugem mestu je Hrvat Tonči Stipanović (54 točk), tretji pa Brazilec Robert Scheidt (64 točk). Kim Pletikos v razredu laser radial je za konec regate dosegla še 18. in 21. mesto in je končala na 71. mestu. Z najboljšega izhodišča bo jutri startala Finka Tuula Tenkanen (35 točk), na drugem mestu po današnjem dnevu je Danka Anne-Marie Rindom (43 točk), tretja pa Belgijka Evi Van Acker (45 točk).

Vir: JZS.si; Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/Trofeo Sofia