Oblikovalski studio iz Miamia je predstavil svojo novo kreacijo imenovano Top Deck 40.

Oblikovalca Luiza De Basta in njegov studio poznamo po neverjetnih oblikovalskih rešitvah pri gradnji luksuznih jaht. Tokrat so se posvetili jahti dolgi 40m katere fly-bridge se razteza preko celotne dolžine jahte.

Jahto so oblikovali na željo naročnika, ki je trenutno še neznan. Po izjavah oblikovalskega studia, je stranka nad obliko izjemno zadovoljna in naj bi presegla njena pričakovanja.

Linija plovila se od premca proti krmi dviga in se poveže z zgornjim krovom na katerem je fly-bridge. Za prehod je potrebnih le nekaj stopnic. Običajno je bil dostop na najvišji krov jaht mogoč le s krme plovila, sedaj pa do njega dostopamo tudi s premca. Z novo rešitvijo jim je uspelo povezati dva dela jahte v eno celoto.

Namestitev lastniške kabine je naslednja posebnost te jahte. Je na istem krovu kot krmarnica. Dvignjena je nad glavni krov in zaradi svoje višini nudi izjemen razgled na vse strani. Na krmnem delu je prostorna terasa, na kateri lahko lastnik plovila uživa v veliki meri zasebnosti. Je v centru dogajanja, v kolikor pa se lastnik odloči za več zasebnosti, lahko zapre bočna drsna vrata. Preko krova krmarnice in lastniške kabine ni nobenih stopnic, zato gostje ne motijo lastnika, ko prehajajo med krovi. V jahti je še dodatna VIP kabina in štiri kabine za namestitev družine oziroma do 10 gostov,  v podpalubju pa še kabine za namestitev do osem članske posadke.

Pri oblikovanju plovila so dali odprtemu bivalnemu prostoru nov pomen. Oba boka jahte na glavnem krovu se lahko nagneta za 90 stopinj, s čemer pridobimo dodatno površino in jahto povežemo z morjem. Salon in jedilnica imata velika steklena drsna vrata. Ko so odprta, se notranjost glavnega krova jahte poveže z morjem in dobimo občutek bivanja na vodi.

Krma je odprta in prostorna. Meri kar 26,6 m2. Nad garažo za pomožni čoln je bazen, ob njem pa stopnice, ki vodijo na kopalno ploščad.

Jahta Top Deck 40 je izjemen primer kako lahko oblikovanje plovila vpliva na kvaliteto bivanja na njem. Uspelo jim je zabrisati mejo na notranjostjo in zunanjostjo plovila ter vrniti občutek bivanja na morju, ki ga pri tako velikih jahtah običajno izgubimo.