V razredu 470 so po včerajšnjem dnevu, ko zaradi čakanja na ustrezne razmere jadralke jadralci ostali brez odjadranega plova, nadaljevali z olimpijsko regato.

Jadralke so na dan, ki je bil predviden kot prosti dan, odjadrale še tri plove, skupaj deset in s tem izpeljale vse predvidene plove, pred zadnjim dejanjem. Tina Mrak in Veronika Macarol sta tudi danes odlično jadrali, zabeležili še dve šesti in peto mesto ter pred jutrišnjo regato, vendar pa bili zaradi incidenta z japonsko jadrnico v osmem plovu diskvalificirani in sta nazadovali na sedmo mesto (65 točk). V vodstvu sta srebrni in zlati posadki iz olimpijskih iger iz Londona, tokrat v obrnjenem vrstnem redu. Britanki Hannah Mills in Saskia Clark (28 točk) na prvem mestu, ki imata že skoraj neulovljivo prednost in jadralki z Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie (48 točk) na drugem mestu, ki sta se kljub dvema diskvalifikacijama v preteklih dneh z današnjima dvema prvima in četrtim mestom vrnili v igro za medalje. Na tretje mesto sta se po diskvalifikaciji Slovenk napredovali Američanki Anne Haeger in Briana Provancha (49 točk).  Razlike so majhne, od drugega do osmega mesta je vsega 16 točk razlike. Jutri bo dan odločitve, regata za medalje je predvidena ob 18.05 uri po slovenskem času.

Trener ekipe Tomaž Čopi je dodal:

»Če je bil včeraj dan XYZ se je danes odvijala prava jadralska ABcEDa (velike začetnice ti dajo besedo)!Na sporedu zadnje tri regate. In še veliko za pokazat. Tina Mrak in Veronika Macarol sta začeli dobro. A ponovno dan končali za zeleno mizo!!

Tri relativno dobro odjadrani plovi (6, 5, 6) sta ju z diskvalifikacijo v prvem plovu oddaljila od sanj po jutrišnjem napadu na stopničke! Ponovna (že druga) diskvalifikacija ti ne pomaga kaj dosti, da bi bil na vrhu!

Žal je bilo vse preveč direktnega jadranja na konkurentke, kar sta plačali in sta plačali z visoko ceno. Škoda!

PUNCI STA SE BORILE IN SAM POGLED NA NJUNE REZULTATE V POSAMEZNIH PLOVIH POVE, DA STA SI ZASLUŽILE BITI NA STOPNIČKAH!

Medal race (17.08) štartata iz sedmega mesta! Točkovni zaostanek je kr velik in le zmaga in nekaj čaranja bi jima pomagalo, da se vrneta tam kamor spadata!

DRUGAČE SEM PONOSEN, DA SMO MI TRIJE TE ŠTIRI LETA ODPELJALI IN ODDELALI NA VISOKEM NIVOJU. Zadovoljen, da sta ta Olimpijski Rio odjadrali, kar se mene tiče na najvišjem nivoju do sedaj!

IN VERJEMITE MI, DA BI GA LAHKO ŠE BOLJE!

ps pa veste, da le s težavo pohvalim ;)

Zmanjkala jima je črka M!

DRUGAČE PA ....HVALA ZA NAVIJANJE, DRŽANJE FIG IN POŠILJANJE VELIKO DOBRIH ŽELJA IZ SLOVENIJE!

HVALA SPONZORJEM SAJ BREZ NJIH TE ZGODBE NE BI BILO.

HVALA JADRALNEMU KLUBU PIRAT, OBČINI PIRAN, MINISTRSTVU ZA OBRAMBO, JZS, STARŠEM, PII, PUNCAM, FANTOM,.....IN SEVEDA MOJEMU PRIJATELJU SAMO-TU (VSR) SAJ LE ON VE KAKO JE BITI V GUMENJAKU, KO NE GRE PO VALU (Thanks Samo).....HVALA PRAJA CLUBE SAO FRANCISCO,.... (in že zdaj se opravičujem če koga nisem naštel)«

Vir: JZS.si, Foto: Sailing Energy / World Sailing