Letošnja Martinova regata je bila z 28 udeleženimi jadrnicami tretja najbolj obiskana od leta 2005, ko je JK Skipper Maribor prevzel organizacijo. Ob dobri udeležbi so sobotno regato popestrili še odlični jadralni pogoji. Burja je med Piranom in Izolo pihala s hitrostjo med 10 in 18 vozli, v Piranskem zalivu, zlasti pod Bernardinom pa je bila precej šibkejša.

Regatno polje je bilo umaknjeno izpred Izole, kjer so imeli Martinovo regato jadralci v mladinskih razredih. Start je bil postavljen pred Fieso, jadrnice pa so se podale najprej proti vetru do boje postavljene pred rtičem Ronek, od koder so nadaljevale do oceanografske boje, nato do boje pred Sečo ter okoli piranske punte nazaj do cilja pred Fieso.

Pričakovano je ciljno linijo po 1 uri in 21 minutah jadranja prva prečkala Adriatic Europa s posadko Dušana Puha, z nekaj manj kot osem minutnim zaostankom ji je sledila Megaenergija, tej pa Solaria. Do cilja je prijadralo 26 jadrnic, ena je odstopila zaradi manjše poškodbe, ena pa je zapustila regatno polje, ko je posadka ugotovila, da bo sicer v cilj priplula zadnja.

V skladu s tradicijo je sledilo martinovanje v baru Hangar, kjer je organizator bogato pogostil vse udeležence. Prav vsi, ki so prijadrali do cilja, pa so bili tudi nagrajeni za svoj rezultat.

Rezultati:

Vir: JZS; Uroš Žvan, Sekcija za velike jadrnice JZS; Foto: JK Skipper Maribor