Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Kam pluje naša barka? Običajno vemo, kam želimo odpluti, toda če želimo ta cilj tudi res doseči, se moramo držati začrtane smeri plovbe oziroma kurza.

Trenutno smer plovbe oziroma kurz izmerimo s pomočjo kompasa. Če imamo na plovilu fiksno pritrjen kompas, je ta poravnan z vzdolžnico plovila, zato lahko enostavno kadarkoli odčitamo kurz plovila.

V primeru, da imamo na plovilu samo ročni kompas, ga je potrebno vedno najprej usmeriti po vzdolžnici plovila proti premcu (v smeri plovbe) in šele nato na njem odčitati kurz plovila.

Komentarji