Organizatorji tridnevne regate Zlato sidro – Smoki 2019 so dvem petkovim plovom v nedeljo uspeli dodati še dva. Slednja je najbolje izkoristil Svit Dujmovič Šterpin, ki je z drugega napredoval na prvo mesto v razedu optimist. Janez Zabukovec v laser radialu ni imel pravega tekmeca.

Udeleženci najbolj hrustljave regate v Sloveniji so se po dnevu prisilnega počitka v nedeljo vrnili na morje in pred Izolo uprizorili dve napeti predstavi. Prvo je nekaj po poldnevu omogočil JZ veter, drugo pa 6 vozlov severozahodnika, ki je Svita Dujmoviča Šterpina potisnil z drugega na prvo mesto. Velik preskok je uspel tudi Maju Petriču, sprva petemu in na koncu drugemu v konkurenci 106 jadralcev razreda optimist, medtem ko je Luka Zabukovec s tretjim mestom dodatno utdril svoj položaj na vrhu kriterijske lestvice.

V jati enajstih laser radialov je s pokerjem treh zmag slavil Janez Zabukovec. Nejc Valenčič je bil z osmimi točkami drugi, Toni Rebec pa s točko več tretji. Za ostale sodelujoče razrede – laser 4.7, fireball in 420, tekma ni štela za reprezentančni izbor in je bila bolj rekreativne narave. Priložnost za vzdrževanje forme je izkoristilo osem krmarjev razreda laser 4.7, štiri posadke dvoseda 420 in trije fireballi.

Vir: JZS.si