Moja prva jadranja je knjiga Paula Pollacka, ki je v izvirniku izšla v nemškem jeziku pri ugledni založbi Delius Klasing Verlag. Avtor iz prakse prenaša svoje bogate jadralske izkušnje in nam jih v zapisani obliki posreduje kot mornarjev priročnik za varno in uspešno jadranje.

Besedilo knjige Moja prva jadranja, se ozira v globalni svet jadranja, opombe pa pojasnjujejo slovenske ali bolje jadranske razmere. V svoji knjigi se ukvarja s problematiko iskanja in sestave posadke, z različnimi vrstami jadranja, s pravilno izbiro vrste jadrnice in dolžino trajanja prvih jadranj. Zadolžitve na krovu in rojevanje medsebojnih odnosov ter načrtovanje poti so osrednja poglavja v knjigi. Poimenovanja jadrnice, jadralni izrazi in mornarjeva vreča so zapisani v obliki slovarja ob koncu knjige. Vmes knjiga posreduje še praktične nasvete, kaj morate vedeti na začetku: uporaba varnostnega jopiča, dvigovanje jader, krajšanje jader, prečkanje, tehnike sidranja, reakcije, ko gre vse narobe.

Knjiga je namenjena jadralskemu začetniku, pa tudi vsem tistim, ki so prejadrali in prepluli že mnogo morskih milj. V knjigi najdejo marsikaj zanimivega tudi profesionalni jadralci.


Naročite knjigo:

Paul Pollack: MOJA PRVA JADRANJA
(Cena 15,00 EUR z DDV. Cena pošiljanja 4,00 EUR)

 

Na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli v naročilu, bomo poslali predračun za plačilo priročnikov.
Knjigo vam bomo poslali takoj, ko prejmemo plačilo na naš račun!

 

Ime:
Priimek:
Elektronski naslov:
Naslov:
Pošta:
Poštna številka:
Telefon:
Kosov:
Pošiljko pošljite na moj naslov:
Potrditev nakupa: Da, potrjujem nakup